【炒到$22000】SUPREME× RIMOWA潮篋 仲有得訂?

數近日最有話題性的潮物,必定是SUPREME× RIMOWA行李箱,消息一出,網上即時引起潮人們熱烈討論。這個在星期六(4月14日)正式在香港開賣的最潮之篋,實物跟網上相片一樣咁有型,用上RIMOWA相當經典的Topas Multiwheel款式,配上大大個Supreme標誌。設有紅及黑兩色,紅色固之言搶眼度訩滿分,亦有百分百SUPREME feel,不過其實黑色也同樣精采有型,外形完全冇得輸。這潮篋有45L和82L兩個size,不過香港暫時就只有45L發售,售價為$15,600,相比普通版同款Topas Multiwheel款式($8,080)貴差不多一倍,值唔值就見仁見智,不過網上就已經有不少潮人出價到$20,000至$22,000來買它,所以說潮流嘅嘢你懂個篋咩。


紅色鋁鎂合金外殼搶眼度訩滿分,亦有百分百SUPREME feel,不過其實黑色也同樣精彩有型,外形完全冇得輸。


大大個Supreme標誌橫跨篋身兩邊。


配上同色TSA鎖。

雖然你可能覺得貴,不過佢嘅設計又的確是頗有心思的,內外都滿有SUPREME細節,好像篋中的內櫳布料和魔術貼位都有SUPREME字樣,隨篋更有印上SUPREME和RIMOWA的皮製行李牌,更不少得有特別設計的貼紙,絕對有誠意足夠令粉絲心動。


外形已夠煞食,但其實打開後更發現魔鬼在細節,魔術貼有SUPREME字樣。


內櫳布料印滿SUPREME標誌。


07不少得有特別設計的貼紙,絕對有誠意。

最後一提是,星期六在中環期間限定店開賣,只限之前已收到SMS的中籤人士購買,沒中籤的去都冇用。不過你又唔使灰心,因為星期六(4月14日)早上10時,網上會再開放抽籤登記,想買的記緊準時上網了!


這個有印上SUPREME和RIMOWA的皮製行李牌,當單品發售,應該都大把人爭住買。


Multiwheel同樣也會配上相配襯的紅色。

記者:韓繼聰
攝影:周芝瑩

全新旅遊專頁,即like籽想旅行:https://fb.com/travel.appleseed

原文 Link http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/travel/art/20180415/20361870