同陽光玩遊戲 消暑親子泰國遊

Plan 緊暑假一家大細外遊?嗲哋想同陽光玩遊戲、媽咪想Shopping嘆美食、小朋友就要狂玩兼有嘢學……點先可以一次過滿足三個願望?近近哋飛一轉泰國就可以。除咗曼谷,其實附近的華欣、芭堤雅同沙美島一樣係旅遊天堂,仲有好多主題親子樂園俾你揀,想消暑狂歡就最啱

 

炎炎夏日,有咩開心得過跳落水玩餐飽?芭堤雅的Cartoon Network Amazone水上樂園就有10個園區同13條滑水梯任你玩,單是Cartoonival園區就有150個水戰設備,水槍、水桶樣樣齊,一於一家大細來一次水上對戰!

想玩但又怕暑假要排隊同人迫?醒你一個懶人包,旅行社的 Cartoon Network Amazone自由行套票就有免費穿梭巴士券、雪糕同禮品包等,詳請可以click 入http://travelexpert.com.hk/tc/showPackageDetail.asp?Uid=5219望望!

travel expert_02

 

同小朋友玩完一大輪,當然要滿足一下媽咪想Shopping嘆美食的願望。芭堤雅四方水上市場係當地一個特色市集,入面有齊各種不同地區的美食、土產及工藝品,仲可以坐小船遊河同欣賞泰拳、泰式舞蹈等表演,真正感受地道風情。

a+b edited

 

一場去到去泰國,當然要品嚐新鮮「樹上熟」。不妨考慮到芭堤雅附近的沙美島stay一晚,入住Samed Club Resort獨立小屋,第二日再到素啪他觀光果園盡情品嚐榴槤、芒果、山竹、紅毛丹等超過20種熱帶水果,包你食到停唔到口。

travel expert_04

 

芭堤雅固然好玩,位於華欣的亞洲首個叢林水上樂園Vana Nava Hua Hin Water Park一樣吸引。

園區內有20條不同彎曲度的七彩滑梯,滿足愛好刺激的你;仲有專為攀石愛好者而設的Adventure Zone,想輕鬆又可以同囝囝囡囡一齊玩Surf bar double flow rider,衝浪、玩水樣樣齊,絕對是官能大挑戰!

travel expert_05

玩完外島返曼谷,可以同小朋友去全新開幕的恐龍星球上一堂生物歷史課,館內有各式機動遊戲同體驗活動,滿足一眾恐龍迷願望,玩完抖一晚再開開心心飛返香港都未遲。

 

travel expert_06

心思思想出發,但又想有人幫你打點一切?其實只要上網或打個電話,就有大量曼谷、華欣、芭堤雅同沙美島的自由行套票連專車接送同禮物等增值服務俾你選擇,去旅行識得揀,原來就係咁簡單!

 

更多泰國自由行資訊:

expert

專業旅運
www.travelexpert.com.hk
查詢:3700 2664

 

thailand

泰國政府旅遊局(HK)
https://www.facebook.com/TAT.HongKong/